وکیل تجدید نظر در مشهد

وکیل تجدید نظر در مشهد

تجدید نظر یا درخواست قضاوت مجدد، یکی از امور رایج در روند رسیدگی به پرونده‌های قضایی است. اما با توجه به پیچیدگی‌ها و سختی‌هایی که در این روند وجود دارد، توصیه می‌کنیم از یک وکیل تجدید نظر در مشهد یا شهر محل زندگی خود، کمک بگیرید. وکلایی که در این حوزه تجربه و تخصص بالایی دارند، می‌توانند در دادگاه تجدید نظر، به نوعی از شما دفاع کنند که در نهایت رای صادر شده، به نفع شما باشد. بنابراین، با توجه به لازم الاجرا بودن رای دادگاه تجدید نظر، مشورت کردن با وکلای این حوزه، کمک بسیار بزرگی خواهد بود.


وکیل تجدید نظر در مشهد

طبق ماده 5 قانون آیین دادرسی مدنی، آرای صادر شده از طرف دادگاه تجدید نظر، قطعی است و بجز موارد اعاده حیثیت و فرجام خواهی، قابلیت اعتراض به آن وجود ندارد و رای صادره، غیر قابل تغییر می‌باشد. از همین رو بهترین وکیل در مشهد که در زمینه تجدید نظر خواهی متخصص است، می‌تواند به نوعی از موکل خود دفاع کند که رای دادگاه، به نفع او صادر شود.

دادگاه تجدید نظر چیست؟

به طور کلی، دادگاه‌هایی که هدف آن‌ها رسیدگی به اعتراض‌هایی که در خصوص رای صادر شده از دادگاه است، دادگاه تجدید نظر گفته می‌شود. از نظر قانون گذار، اگر محکوم علیه در مورد رای دادگاه بدوی، اعتراض داشته باشد و آن را منصفانه نداند، می‌تواند برای تجدید نظر، اقدام کند. اقدام برای تجدید نظر بدین شکل است که متقاضی باید یک شکایت تنظیم نماید و آن را به صورت دادخواست تجدید نظر، ارائه دهد.

مواد 232 الی 260 که در قانون آئین دادرسی دادگاه‌های عمومی انقلاب در امور کیفری، ذکر شده است، مربوط به موضوع تجدید نظر می‌باشد. همچنین این موضوع در خصوص آئین دادرسی مدنی، از ماده 330 الی 365 می‌باشد.

شرایط درخواست تجدید نظر

برای اینکه متقاضی بتواند شکایت خود را در دادگاه تجدید نظر مطرح کند، باید در مسائل کیفری و مدنی، یکی از موارد ذیل را ادعا کند:

  • عدم شرایط قانونی شهادت شهود
  • اعتبار نداشتن مستندات و مدارک دادگاه
  • عدم توجه قاضی به دلایل ذکر شده
  • عدم صلاحیت قاضی و دادگاهی که رای را صادر کرده است
  • همخوانی نداشتن رای، با شرع و مقررات کشور

چنانچه محکوم علیه، یکی از موارد بالا را ادعا کند، می‌تواند ادعای خود را در قالب یک شکایت، به دادگاه تجدید نظر اعلام نماید و درخواست بررسی مجدد داشته باشد.

مهلت تجدید نظر چقدر است؟

قانون آئین دادرسی کیفری در ماده 236 و قانون آئین دادرسی مدنی در ماده 236، صراحتا اعلام کرده است، که مدت زمان درخواست تجدید نظر، برای افرادی که در خارج از ایران زندگی می‌کنند، 2 ماه و برای افرادی که داخل ایران زندگی می‌کنند، 20 روز است. افراد می‌توانند در مدت زمان مشخص شده، درخواست خود را به دفتر شعبه اول دادگاه تجدید نظر یا دادگاه صادر کننده رای، ارائه کنند.

احتمال شکسته شدن رای در دادگاه تجدید نظر

آمار و اطلاعات دقیقی از این موضوع، در دسترس نیست. بنابراین برای مشخص شدن اینکه چند درصد احتمال شکستن رای دادگاه وجود دارد، حتما باید با یک وکیل متخصص مشورت کنید. اما مطالعات و تحقیقاتی که انجام شده است، نشان دهنده این است که تقریبا 10 درصد از آرای پرونده‌هایی که به دادگاه تجدید نظر استان تهران مراجعه می‌کنند، شکسته می‌شوند.

آرای قابل تجدید نظر خواهی

اگر قصد مراجعه به دادگاه تجدید نظر را دارید، بهتر است ابتدا با آرای آن آشنا شوید. زیرا بهتر است بدانید که اصلا رای صادر شده برای پرونده شما، قابلیت تجدید نظرخواهی را دارد یا خیر؟ آرایی که قابلیت تجدید نظر خواهی دارند، به شرح ذیل می‌باشند:

  • دعاوی مالی که ارزش آن بیش از 300 هزار تومان باشد.
  • تمام آرایش صادر شده که در خصوص دعاوی غیر مالی است.
  • حکمی که در خصوص موارد فرعی پرونده صادر شده است، در صورتی که حکم مربوط به اصل دعوا، قابلیت تجدید نظر را دارد.

پرونده‌هایی حکم آن‌ها با توجه به اقرار متهم صادر شده است یا از نظر کارشناسان، فرد قاطع دعوا در نظر گرفته شده است، قابل تجدید نظر نیست، مگر اینکه محکوم علیه، شکایت خود را در خصوص عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه، مطرح کند.

قرارهایی که امکان تجدید نظر را دارند، اما رای و حکم صادر صادر شده در مورد اصل دعوا، قابلیت تغییر را ندارد، به شرح زیر است:

  • قرار سقوط دعوا
  • عدم اهلیت یکی از طرفین دعوا
  • رد دعوا یا عدم استماع دعوا
  • ابطال دادخواست یا رد دادخواست که از دادگاه صادر می‌شود

دقت داشته باشید، حتی اگر طرفین دعوا به صورت کتبی و توافقی، حق تجدید نظر را از یکدیگر سلب کرده باشند، بازهم امکان تجدید نظر خواهی وجود خواهد داشت. البته اگر تجدید نظر خواهی در خصوص عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه باشد، این امکان وجود ندارد. چنانچه پرونده‌ای که درگیر آن هستید، در دسته پرونده‌های کیفری قرار گرفته است، توصیه می‌کنیم با یک وکیل کیفری در مشهد یا شهر محل زندگی خود، تماس حاصل فرمایید.

ارکان تشکیل دهنده دادخواست تجدید نظر

طبق ماده 341 قانون آیین دادرسی مدنی، در دادخواستی که برای تجدید نظر ایجاد می‌شود، باید موارد زیر، به صورت کامل ذکر شود.

  • نام، نام خانوادگی و آدرس شخصی که درخواست تجدید نظر دارد. در صورتی این درخواست توسط وکیل ارائه شود، همین مشخصات برای وکیل هم لازم است.
  • قرار یا حکمی که برای آن درخواست تجدید نظر ارائه شده است.
  • دادگاهی که صادر کننده رای بوده است.
  • رای صادره در چه تاریخی ابلاغ شده است.
  • دلایلی که برای آن‌ها درخواست تجدید نظر طرح شده است.

ادعای جدید در مرحله تجدید نظر

معمولا افراد تصور می‎‌کنند که اگر پرونده در مرحله تجدید نظر باشد، دیگر امکان ادعای جدید وجود ندارد. اما بهتر است بدانید، اگر دادگاه در شرایط خاصی باشد، می‌تواند ادعای جدید را در همان مرحله تجدید نظر، بپذیرد و آن را بررسی کند. اما برای اینکه بدانید در چه شرایطی این موضوعی امکان پذیر است، همین الان با وکیل تجدید نظر در مشهد تماس حاصل فرمایید. اما برخی از این شرایط، عبارتند از:

  • طلب کردن قیمت محکوم به، که دقیقا عین آن، مسیر و موضوع اصلی پرونده و رای بدوی بوده است. همچنین طلب کردن عین مالی که قیمت آن در مرحله بدوی، مورد حکم قرار گرفته است.
  • مدعی شدن در خصوص اجاره، اقساط، اجرت المثل یا هر دینی که در زمان رسیدگی به پرونده بدوی، پرداخت نشده است. همچنین سایر موارد فرعی که باعث ضرر رساندن در زمان رسیدگی به پرونده یا حتی بعد از صادر شدن رای بدوی بوده است و زمان پرداخت آن، بعد از صدور رای، رسیده باشد.
  • تغییر عنوان خواسته از اجرت المسمی به اجرت المثل و برعکس
  • دقت داشته باشید، در صورتی که هر کدام از طرفین دادگاه، دادخواست تجدید نظر خواهی خودش را مسترد نماید، مرجع تجدید نظر، قرار باطل شدن دادخواست تجدید نظر را صادر می‌کند.

کلام آخر

وکیل تجدیدنظر در مشهد یا شهر محل زندگی شما می‌تواند تا حد زیادی در روند تجدید نظر که مرحله بسیار حساسی است، به شما عزیزان کمک کند. دقت داشته باشید که در اکثر مواقع، رای دادگاه تجدید نظر قابل تغییر نیست. از همین رو مجددا توصیه می‌کنیم در این مرحله یک وکیل داشته باشید. وکیل علی ابراهیمی مهر با کوله باری از تجربه و تخصص در زمینه رسیدگی به پرونده‌هایی که در مرحله تجدید نظر خواهی بوده‌اند، همواره آماده خدمت رسانی به تمامی همشهریان و هموطنان خود می‌باشد. در صورت نیاز می‌توانید همین الان با ما تماس حاصل فرمایید. امیدواریم مطالب ارائه شده برای شما عزیزان، مفید واقع شده باشد.

کلیه حقوق این وبسایت متعلق به آقای علی ابراهیمی می باشد.