وکیل کیفری در مشهد

وکیل کیفری در مشهد

با توجه به اینکه امروزه دعاوی کیفری حساسیت بالایی دارند و متاسفانه جرایم زیادی در عصر امروزی اتفاق می افتد، لازم است بر قوانین و رویه حاکم در دادسرا به طرح شکایت و دعاوی کیفری، تسلط کامل داشته باشید. همچنین باید از ویژگی ها و مزایای مشورت با وکیل کیفری در مشهد بهره مند شوید.


وکیل کیفری در مشهد | بهترین وکیل دعاوی کیفری

وکیل کیفری

همانطور که می دانید، توانایی صحبت کردن و دفاع از خود در محکمه، عمل مهمی تلقی می شود، که اگر این کار به صورت صحیح انجام نشود و حکم دادگاه به ضرر شما باشد، ممکن است اتفاقات بسیار سخت و ناگواری برای شما رقم بخورد که تا سال ها بعد، در زندگیتان تاثیر گذار باشد.

در قوه قضایی کشور ایران و هر کشور دیگری که سیستم قضایی دارد، امکان مطرح کردن دو نوع از دعاوی وجود دارد. این دو مورد شامل دعوی حقوقی و دعوی کیفری می شود. معمولا دستگاه های قضایی شامل سلسله مراتب خاص خود هستند که مراجعین برای هر کدام از دعاوی ذکر شده، باید به دادگاهی که تعیین شده است، مراجعه کنند. برای مثال دادگاه های مدنی برای مطرح کردن دعاوی حقوقی در نظر گرفته شده است که خود آن شعب و زیر مجموعه های خاص خود را دارد. در طرف مقابل به دعاوی کیفری، در دادسراها و دادگاه های کیفری رسیدگی می شود.

بنابراین همانطور که دادگاه ها دارای شعب و انواع مختلفی هستند، برای دفاع از خود و اثبات بی گناهی وکلایی با تخصص های مختلف وجود دارند. وکلای پایه یک دادگستری که در موضوع دعاوی حقوقی فعالیت دارند را وکیل حقوقی، و وکلایی که در زمینه کیفری متخصص هستند را وکیل کیفری می گویند.

وکیل کیفری کیست؟

وکیل کیفری شخصی است که در جرم ها و شکایت هایی که در خصوص خیانت در امانت، کلاهبرداری، سرقت، تجاوز، جعل، قتل و ... که پیچیدگی زیادی دارند، متخصص است. این شخص می تواند با بکارگیری تجربه و تخصصی که دارد، به شما در گرفتن حق کمک زیادی کند. حتی در بسیاری از مواقع می توان گفت، گذراندن صحیح این مراحل بدون کمک گرفتن از یک وکیل کیفری متخصص و با تجربه امکان پذیر نمی باشد.

دعاوی کیفری چیست و وکیل کیفری چه کاری انجام می دهد؟

به آن دسته از دعاوی که دولت برای حفظ امنیت و نظم جامعه، برای جرایم آن ها مجازات های مختلفی در نظر گرفته، دعاوی کیفری می گویند. البته دقت داشته باشید که باید جرم مطرح شده ثابت شود و حکم دادگاه در خصوص محکوم شدن متهم صادر گردد. برای مثال دعاوی مربوط به چک بی محل، دزدی، ضرب و شتم، قاچاق، روابط نامشروع و تمامی جرم هایی که عفت عمومی را لکه دار می کند، در این دسته از جرایم قرارمی گیرد.

همچنین این جرایم و اتهامات باید در حیطه مسئولیت دادگاه های مدنی نمی باشد و باید در دادگاه های کیفری به آن رسیدگی شود. معمولا آغاز پروسه شکایات کیفری، با مراجعه مردم به کلانتری ها و سپس تقدیم شکوائیه به محکمه می باشد. در مرحله بعدی، هر پرونده ای با دادگاه مربوطه ارجاع داده می شود و در دادگاه در مورد آن تصمیم گیری خواهد شد.

معمولا دادگاه های کیفری و اتهاماتی که در آنجا مطرح می گردد، از اهمیت بسیار بیشتری نسبت به مباحث حقوقی برخوردارند. علت این موضوع این است که شکایات حقوقی با مجازات همراه نیستند، اما در صورتی که متهم در شکایات کیفری نتواند از خود دفاع کند و اتهام او ثابت شود، به عنوان مجرم شناخته شده و نسبت به نوع جرمی که مرتکب شده، مجازات خواهد شد. همچنین مجازات یا محکومیت مجرم به علت احکام کیفری، به عنوان سوء سابقه در نظر گرفته می شود. از طرف دیگر، فردی که اتهام را مطرح می کند نیز باید بتواند آن را ثابت کند و این موضوع در دادگاه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

کمک گرفتن از یک وکیل کیفری در دعاوی کیفری، یکی از موضوعات ضروری و با اهمیت می باشد. وکلای کیفری در اولین قدم برای طرح شکوائیه به موکل خود مشورت می دهند و در طی فرآیند دادرسی، در محکمه و دادگاه برای ثابت کردن صحبت های موکل خود، به دفاع از او می پردازند.

نکته: در پرونده های کیفری، هر طرف پرونده می تواند دو وکیل به محکمه معرفی کند.

وکیل کیفری رایگان (وکیل تسخیری)

اگر هرکدام از طرفین پرونده (شاکی یا متهم)، از نظر مالی توانایی گرفتن وکیل کیفری را نداشته باشد، برای او (در جرایم خاص) یک وکیل تسخیری در نظر گرفته می شود.

همانطور که می دانید پرونده های کیفری به صورت مستقیم با آبرو و حیثیت، جان و مال افراد و ... در ارتباط است. بنابراین توصیه می کنیم هر کدام از طرفین (متهم و زیان دیده)، برای پیشگیری از تضییع حق و حقوق خود، برای مشاوره با یک وکیل کیفری متخصص اقدام کنند.

ویژگی های وکیل کیفری خوب

مسلما یک وکیل کیفری خوب به خصوص وکیل کیفری خوب در مشهد پس از اینکه شما به او وکالت دادید، می تواند به بهترین شکل ممکن شکایت شما را مطرح کند. وکلای کیفری با تجربه، به نحو احسن به دفاع از موکل خود می پردازند و در نهایت بهترین نتیجه حاصل می شود. یک وکیل کیفری باید علاوه بر اینکه تحصیلات خود را در رشته حقوق به پایان رسانده، دارای ویژگی ها و توانایی های دیگری هم باشد. یک وکیل مجرب باید از تجربه کافی در پرونده های کیفری برخوردار باشد، همچنین او باید به رویه و روند دادگاه ها و دادسراهای کیفری و روال تحقیقات مقدماتی تسلط کامل داشته باشد. در نهایت وظیفه اصلی یک وکیل است که به تمام قوانین کشور، از جمله آئین دادرسی کیفری، قانون مجازات اسلامی، آراء وحدت رویه و دیگر مسائلی که با امور کیفری در ارتباط است، به طور کامل تسلط داشته باشد.

با توجه به این موضوع توصیه می کنیم که امور کیفری در مشهد خود را به منظور اخذ بهترین راهکار و نتیجه، به دست وکیل علی ابراهیمی مهر و مجموعه ایشان بسپارید.

دعاوی کیفری و مرجع رسیدگی کننده

اگر برای کمک  و رسیدگی به پرونده خود به دفتر یک وکیل کیفری مراجعه کنید، به شما گفته می شود، پرونده های جزایی در مراجعی رسیدگی می شود که جرم اتفاق افتاده، در حوزه قضایی آن مرجع باشد. در دعاوی حقوقی، پس از طرح شکایت پرونده مستقیم به دادگاه فرستاده می شود، اما در پرونده های کیفری اینطور نیست، زیرا پرونده های کیفری و جزایی دارای سه مرحله هستند.

  1. دادسرا
  2. دادگاه بدون دعوی
  3. دادگاه تجدید نظر

پس از اینکه شکواییه خود را تنظیم کردید و آن را به ثبت رساندید، در مرحله اول پرونده شما برای انجام تحقیقات و تکمیل مدارک و مندرجات به دادسرا فرستاده می شود. به دلیل پیچیده بودن و حساسیت بالا در پرونده های جزایی، وکلای کیفری باید از طریق شهود، طرفین شکایت و عوامل دیگر اقدامات لازم برای جمع آوری اطلاعات را داشته باشند، که این موضوع در دادسرا محقق می گردد.  

هر زمانی که به نظر مقام رسیدگی کننده پرونده؛ تحقیقات تکمیل شود، ایشان اقدام به تصمیم گیری می کنند، این تصمیم می تواند یکی از از دو مورد ذیل باشد:

  1. قرار منع تعقیب

این مورد بیانگر جرم نبودن عمل می باشد. البته عدم وجود دلایل و مدارک کافی جهت انتساب بزه به متهم هم می تواند باعث اتخاذ این تصمیم شود.

  1. قرار مجرمیت

این قرار بیانگر مجرم بودن متهم پرونده و وجود مدارک و دلایل کافی جهت انتساب بزه به متهم می باشد.

پس از اینکه یکی از دو قرار ذکر شده صادر شد، پرونده برای رسیدگی نهایی به دادگاه فرستاده می شود. در این مرحله قاضی رسیدگی کننده به پرونده، تحقیقات انجام شده در دادسرا را بررسی می کند و با توجه به آن جلساتی را تشکیل می دهد تا طرفین شکایت به کمک وکیلی که اتخاذ کرده اند، به دفاع از خود بپردازند. با توجه به دفاعیات، مدارک و تحقیقات انجام شده در دادسرا، حکم نهایی توسط قاضی پرونده صادر می شود.

جمع بندی

مراجعه کردن به دادسراها و دادگاه های کیفری، حساسیت بالایی دارد. زیرا همانطور که ذکر شد، این مدل از دعاوی با جان و مال آبروی افراد در ارتباط مستقیم می باشد. بنابراین گرفتن حق در اینگونه از دادگاه ها یک کار تخصصی است که به طور قطع مردم عادی جامعه این تخصص را ندارند. چنانچه به این نکته توجه کافی نداشته باشید و به یک وکیل کیفری خوب در مشهد  مراجعه نکنید، صرفا باعث اطاله دادرسی و دلسرد شدن خود می شوید و در نهایت نتیجه حاصل شده، دلخواه شما نخواهد بود.

وکیل علی ابراهیمی مهر و مجموعه ایشان، با کوله باری از تجربه در پرونده های کیفری همواره می توانند به شما کمک کنند تا در دادگاه کیفری، بهترین دفاعیه را داشته باشید تا حکم صادره، به نفع شما باشد.

کلیه حقوق این وبسایت متعلق به آقای علی ابراهیمی می باشد.