وکیل جرایم سایبری در مشهد | وکیل جرایم رایانه ای در مشهد

وکیل جرایم سایبری در مشهد | وکیل جرایم رایانه ای در مشهد

جرایم سایبری نیز امروزه در دسته جرایم اینترنتی قرار می گیرد. محیط و فضای سایبری، یک فضای مجازی می باشد که به کاربران این امکان را می دهد؛ تا به هر نوع اطلاعاتی دسترسی داشته باشند. افراد از سراسر جهان می توانند به این فضا متصل شوند و با توجه به نیاز خود، از اطلاعات مفید و غیر مفید این محیط استفاده کنند. با توجه به وسعت و بزرگی این فضا، ممکن است جرایمی هم در این محیط رخ دهد، که پیگیری آن ها مانند سایر جرایم نیست. بنابراین اگر شما با مشکلات مربوط به فضای سایبری سر و کار دارید، توصیه می کنیم حتما با یک وکیل جرایم سایبری در مشهد یا شهرهای دیگر مشورت کنید.


وکیل جرایم سایبری در مشهد | وکیل جرایم رایانه ای در مشهد

وکیل جرایم رایانه ای در مشهد

وکیل جرایم رایانه ای در مشهد، یکی از موضوعاتی است که بسیاری از مردم شریف مشهد امروزه با آن سر و کار دارند. با گسترش استفاده مردم، ارگان های دولتی و شرکت های خصوصی از اینترنت و فضای مجازی، متاسفانه به همان نسبت هم پرونده های قضایی مربوط به جرایم سایبری و اینترنتی افزایش یافته است.

جرایم سایبری به چه معناست؟

قبل از هرچیز بهتر است معنای جرایم سایبری را متوجه شوید. واژه سایبر در لغت به معنای ملموس و مجازی می باشد. بنابراین مقصود از فضای سایبری، همان فضای مجازی و سایر راه های ارتباطی می باشد.

به طور کلی، تمامی اقداماتی که در فضای مجازی یا سایر راه های ارتباطی، و با استفاده از ابزارهای مربوط، صورت بگیرد که در طی آن، حقوق شناسایی شده افراد نقض شود، در دسته جرایم سایبری قرار گرفته می شود.

ویژگی های جرایم سایبری نسبت به جرایم سنتی

  1. عدم نیاز به زمان و مکان مشخص

یکی از ویژگی های جرایم سایبری نسبت به سایر جرم ها؛ این است که سایر جرم ها برای اتفاق افتادن، به یک زمان و مکان خاص احتیاج دارند. اما جرایم سایبری نیاز چندانی برای زمان و مکان خاصی ندارند و مجرم می تواند در هر زمان و هر مکانی، عمل خود را انجام دهد. این موضوع سبب شده تا مجرم در زمان صرفه جویی زیادی داشته باشد.

  1. ناشناس بودن مجرم

با توجه به اینکه معمولا در این موارد مجرم به سختی شناسایی می شود و مشخص نیست از کدام نقطه جهان جرم را انجام داده، برخی از افراد به جرایم سایبری، جرایم کور هم می گویند.

  1. بالا بودن حجم جرایم

همانطور که می دانید؛ در جرایم سنتی، معمولا جرم علیه یک یا چند نفر صورت می گیرد، اما متاسفانه در جرایم سایبری، مجرم می تواند در چند ثانیه تعداد زیادی از افراد را قربانی کند.

  1. هزینه پایین

متاسفانه مجرمین این دسته از جرایم، برای ارتکاب جرم، به هزینه زیاد احتیاجی ندارند و با یک رایانه و تلفن همراه هوشمند هم می توانند کارهای زیادی انجام دهند. بنابراین؛ جرایم سایبری هزینه کمتری نسبت به سایر جرم ها دارد.

  1. عبور از مرزهای جغرافیایی و ملی

یکی از مهمترین ویژگی های این دسته از جرایم؛ محدود نبودن به یک کشور یا یک منطقه خاص است. مجرم می تواند به راحتی بدون نیاز به مکان خاصی، باندهای بزه کاری مانند باندهای قاچاق و ... را تشکیل دهد و در این بین از فضای مجازی و اینترنت هم استفاده کند.

انواع مجرمین در جرایم سایبری

  1. هکر ها

هک؛ به عملی گفته می شود که بدون اجازه و با دسترسی غیر مجاز به کامپیوتر یا موبایل فرد دیگری، به علت ضعف امنیتی رایانه رخ می دهد. جرم هک کردن؛ می تواند زمینه ساز جرایم دیگری مانند: کلاهبرداری، سرقت و ... باشد.

کلمه هکر، برای اولین در دهه 1970 میلادی استفاده شد. هکر به فردی گفته می شود که برنامه نویس ماهری باشد و بتواند به کمک فناوری ها و تکنولوژی های توسعه یافته، بدون اجازه به کامپیوتر شخص دیگری دسترسی پیدا کند.

  1. کراکرها

دومین شغلی که در دسته جرایم سایبری قرار می گیرد، کراکرها هستند. به طور کلی، به هکرها با نیت بد، کراکر گفته می شود. این افراد معمولا مشغول خرابکاری هستند، یا رمزگشایی های نا به جا انجام میدهند، یا ویروس هایی را انتشار می دهند که منجر به پاک شدن فایل ها می شود. برخی از کارهای این افراد عبارت است از: اختلاس و کلاهبرداری، سرقت اطلاعات محرمانه و ... .

  1. فریک های تلفن

یکی دیگر از اشکال جرایم سایبری، فریک تلفن می باشد. فریک ها، به جای اینکه به دنبال دسترسی در سامانه های رایانه ای باشند، از طریق خطوط تلفن خرابکاری خود را انجام می دهند.

تفاوت هکر و کراکر چیست؟

معمولا افرادی که هکر گفته می شوند؛ سعی در یادگیری مدل عملکرد سامانه های مختلف دارند. بنابراین تلاش می کنند تا راهی برای وارد شدن به صورت پنهانی پیدا کنند. این افراد صرفا به دنبال هیجان و لذت بردن از خواندن اطلاعاتی هستند که می دانند اجازه دیدن آن ها را ندارند. اما کراکرها، پس از ورود به صورت مخفیانه، حتما خرابکاری های مختلفی در سامانه انجام می دهند.

انواع جرایم سایبری

به طور کلی جرایم سایبری، انواع مختلفی دارد. اما اگر بخواهیم برخی از آن ها را نام ببریم، می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. تروریسم سایبر

همانطور که می دانید، هدف تروریست ها حذف سران سیاسی یک حکومت می باشد که با حملات ناگهانی به تسهیلات یک ارگان دولتی صورت می پذیرد. اما تروریست های سایبری با هدف آسیب رساندن به شبکه های رایانه ای عملیات خود را آغاز می کنند، که اثرات آن تا مدت ها بعد از حمله باقی می ماند.

  1. جرایم مربوط به کپی رایت

هر مدل انتقال، تکثیر، در اختیار عموم قرار دادن، فروش، توزیع، استفاده غیر مجاز از یک برنامه رایانه ای، جرم به حساب می آید.

  1. فیشینگ

فیشینگ راهی است که به وسیله آن مجرمین می توانند به اطلاعات شخصی افراد دسترسی داشته باشند.

  1. افترا و نشر اطلاعات با پست الکترونیک

هر کاربری در شبکه های بین المللی و فضای مجازی، از طریق یک آدرس معیَن شناسایی می شود. افرادی که رمز آن حساب را هک کنند، و اقدام به  فرستادن پیام های بی مورد به سایر افراد کنند، مجرم به حساب می آیند.

  1. فارمینگ

زمانی انجام می شود که فردی که مرتکب جرم شده؛ از راه نصب یک کد روی سیستم، کاربر را در زمان متصل شدن به وب سایت های قانونی نظیر سایت های بانکی، به سایت های جعلی و تقلبی هدایت کند.

نحوه طرح جرایم رایانه ای به چه شکل است؟

در گام نخست، فرد بزه دیده می بایست به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نماید و اقدام به شکایت کند. در قدم بعدی، با داشتن برگه شکایت ارائه شده؛ که از دفاتر خدمات قضایی دریافت کرده، باید به دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم رایانه ای مراجعه کند. در نهایت فرد بزه دیده باید ادله و مدارک خود را به دادسرای مربوطه تحویل دهد.

جمع بندی

همانطور که گفته شد، با توجه به افزایش استفاده مردم از فضای مجازی و اینترنت، جرم های اینترنتی هم افزایش یافته است. هکرها و کراکرها می توانند به قصد خرابکاری، یا اخاذی قربانی های زیادی بگیرند. این افراد می توانند اطلاعات شخصی یا اطلاعاتی مالی شما مانند اطلاعات حساب های بانکی را پیدا کنند و از این طریق اقدام به کلاهبرداری نمایند.
توصیه می کنیم در صورتی که درگیر مشکلات فضای آی تی و سایبری هستید، همین الان با وکیل علی ابراهیمی مهر یا کارشناسان ما تماس بگیرید. بدون شک مشورت کردن با وکیل جرایم سایبری در مشهد یا شهر های دیگر می تواند کمک زیادی به شما بکند.

کلیه حقوق این وبسایت متعلق به آقای علی ابراهیمی می باشد.