وکیل طلاق توافقی در مشهد

وکیل طلاق توافقی در مشهد

کلمه طلاق در لغت به معنای رها شدن، جدایی و متارکه می باشد. همانطور که می‌دانید، در اسلام از طلاق به عنوان منفور ترین عمل حلال نام برده شده است، اما با این حال اگر زن و شوهر به هر دلیلی بخواهند از یکدیگر جدا شوند و ادامه زندگی میسر نباشد، می‌توانند به زندگی مشترک خود پایان دهند. طلاق انواع مختلف و متنوعی دارد، در برخی مواقع زوجه یا زن می‌تواند از دادگاه و محکمه درخواست طلاق داشته باشد، اما به طور کلی طلاق بر عهده مرد می‌باشد.


طلاق توافقی در مشهد ۱۰ روزه

طلاق توافقی چیست؟

طلاق توافقی نوعی از طلاق است که در آن زن و مرد برای اینکه از یکدیگر جدا شوند، روی یک‌سری از مسائل اساسی با یکدیگر توافق می‌کنند، سپس حکم طلاق در دادگاه ثبت می‌شود و ضمانت قانونی پیدا می‌کند. برای طلاق توافقی زن و شوهر باید روی مسائلی مانند حضانت فرزندان، نفقه، مهریه و مواردی از این قبیل هرچه زودتر به توافق برسند، تا روند رسیدگی به پرونده سریع‌تر پیش برود.

دقت داشته باشید که دادگاه، تمامی موارد توافق شده را به صورت کامل در گواهی عدم امکان سازش، که یکی اصلی‌ترین مدارکِ طلاق توافقی است ذکر می‌کند. بنابراین توصیه می‌کنیم تا حد امکان برای جزئی‌ترین مسائل هم به توافق برسید.

طلاق توافقی چقدر طول می‌کشد

در آذر ماه سال 1397 تغییراتی در شرایط طلاق توافقی ایجاد شد. بر اساس همین تغییرات اگر زوجین به طلاق تمایل داشته باشند، باید مراحلی را طی کنند. در اولین مرحله، زن و مرد باید به سامانه نوبت دهی طلاق (سامانه مداخله در طلاق – سامانه تصمیم) مراجعه نمایند. در این سامانه می‌بایست اطلاعات سجلی خود را وارد کنند و یکی از مراکز غربالگری مشاوره را انتخاب نمایند.  

در مرحله دوم، مرکز غربالگری مورد نظر پس از اینکه اطلاعات زن و مرد و دلیل طلاق آن‌ها را ثبت کرد، زوج مورد نظر را به یکی از مراکز مشاوره‌ای که زیر نظر بهزیستی است، ارجاع می‌دهد. در مرکز مشاوره، بین 1 تا 5 جلسه برای مشاوره در نظر گرفته می‌شود، که این روند 45 روز به طول می‌انجامد. لازم به ذکر است تعداد جلسات، به شرایط زوجین و مرکز مشاوره بستگی دارد.

در مرحله سوم و پس از صدور گواهی عدم انصراف از طلاق و در صورت اصرار زوج به جدایی، یک دادخواست طلاق در یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت، و به دادگاه خانواده ارسال می‌شود.

در نهایت پس از صدور رای دادگاه برای طلاق، زن و مرد در مدت زمان 3 ماه می‌توانند به یکی از دفاتر رسمی ثبت طلاق بروند و طلاق خود را ثبت کنند.

امروزه با توجه به پیچیدگی‌هایی که شرایط طلاق توافقی پیدا کرده است، در صورتی که زوجین اصرار داشته باشند هر چه سریعتر اینکار انجام شود، توصیه می‌کنیم روند رسیدگی به پرونده را به وکلای خود بسپارند. اما اگر قصد داشته باشند به صورت شخصی مراحل طلاق را انجام دهند، این پروسه حدودا 3 الی 4 ماه به طول می‌انجامد. همچنین این موضوع در مورد وکلای کم تجربه و تازه کار هم صدق می‌کند. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم، روند رسیدگی به پرونده طلاق خود را به یک یا دو وکیل طلاق توافقی بسپارید که در این زمینه تجربه زیادی دارند. وکیل علی ابراهیمی مهر با دانش و تجربه کافی که در این زمینه دارد، می‌تواند روند طلاق توافقی را به دو هفته الی بیست روز کاری کاهش دهد. بنابراین اگر در این امر عجله دارید، توصیه می‌کنیم همین الان با ما تماس بگیرید.

نکته: دقت داشته باشید که هیچ دفتر خانه‌ای نمی‌تواند بدون رای دادگاه، طلاق را ثبت کند.

توافق زن و مرد در طلاق توافقی

همانطور که گفته شد، طلاق توافقی یکی از انواع طلاق است که صلاحیت صدور حکم آن، در اختیار دادگاه خانواده می‌باشد. در ادامه به بررسی فاکتورهایی که در هنگام طلاق باید در مورد آن‌ها تصمیم گیری شود می‌پردازیم:

  1. مهریه

مهریه در طلاق توافقی بستگی به این دارد که این پروسه از چه راهی صورت می‌پذیرد. اگر زن و مرد بخواهند خودشان یا وکلای تعیین شده مراحل صدور حکم طلاق را طی کنند، باید توافقات خود را نهایی کنند. در حقیقت باید مشخص شود که آیا زن می‌خواهد مهریه خود را ببخشد، بخشی از آن را دریافت کند یا به صورت کامل مهریه پرداخت شود.

اما اگر زن با وکالت‌نامه طلاق در دادگاه حاضر شود، با توجه به عرف و رویه قضایی، باید قسمت بزرگی (حداقل نصف مهریه) از مهریه خود را به مرد بذل کند.

  1. حضانت فرزندان

حضانت فرزند تا سن 7 سالگی در اختیار مادر است و پس از آن تا رسیدن به سن بلوغ با پدر خواهد بود. در دختران سن بلوغ 9 سالگی و در پسران سن بلوغ 15 سالگی می‌باشد. با توجه به این موضوع اگر زن و مرد به همراه هم در دادگاه خانواده حاضر شوند، باید بر سر حضانت فرزندان تا سن بلوغ به توافق برسند. در این حالت حضانت یا به طور دائم با یک نفر از آن‌ها خواهد بود، یا مطابق قانون تقسیم خواهد شد.

اما اگر زوجه به تنهایی و با وکالت‌نامه در دادگاه حاضر شود، باید حق حضانت فرزندان در وکالت‌نامه قید شده باشد. در صورتی که این موضوع در وکالت نامه قید نشده باشد، حضانت فرزندان تا سن 7 سالگی به مادر داده می‌شود.

  1. نفقه

چنانچه زن نفقه عقب افتاده داشته باشد، باید در مورد بخشش یا گرفتن آن با مرد به توافق برسد.

  1. جهیزیه

اگر زن فاکتور وسایل و جهیزیه‌ای که خریده است را داشته باشد، یا نوشته‌ای که در هنگام عقد سیاهه شده و به امضای داماد رسیده است موجود باشد، می‌تواند وسایل و جهیزیه خود را از خانه مرد استرداد کند.

  1. اجرت المثل

اجرت المثل به معنای کارهایی است که زوجه در خانه انجام داده و برای آن‌ها زحمت کشیده است. اگر زن بخواهد اجرت المثل خود را از شوهر دریافت کند، باید از قبل در مورد آن به توافق رسیده باشند.

مدارک لازم برای طلاق توافقی

  • اولین مدرک مورد نیاز، رونوشت یا اصل عقد‌نامه می‌باشد. چنانچه به هر دلیلی عقد‌نامه یا رونوشت آن در دسترس نیست، می‌توانید به دفتر خانه‌ای که عقد نکاح خود را در ثبت کرده‌اید مراجعه کنید، و درخواست رونوشت عقد‌نامه را داشته باشید.
  • شناسنامه زن و مرد
  • کارت ملی (لازم به ذکر است اگر کد ملی شما در شناسنامه ذکر شده، نیازی به کارت ملی نیست، اما همراه داشتن آن ممکن است کمک زیادی به شما بکند.)
  • اگر وکالت دارید، باید اصل وکالتنامه طلاق را به همراه داشته باشید.
  • به طور معمول برای صادر شدن رای طلاق توافقی در دادگاه، مراجعه به پزشکی قانونی نیازی نیست. اما متاسفانه بسیاری از طلاق‌های توافقی، در مدت زمان نامزدی اتفاق می‌افتد، که در آن زوجه هنوز باکره است و قصد دارد دوشیزگی او در رای دادگاه منعکس شود. در همچین مواردی زوجه باید از دادگاه درخواست نامه برای پزشکی قانونی را داشته باشد. بدین ترتیب وضعیت وی از جهت دوشیزگی و باکره بودن در مدت زمان زندگی مشترک مشخص می‌شود.
  • گواهی عدم بارداری
  • نظریه کتبی واحد مشاوره دادگاه خانواده
  • گواهی عدم سازش که از زمان صدور آن، سه ما نگذشته باشد.
  • توافق نامه کتبی، که در آن زن و مرد نسبت به مسائل مختلف مانند نفقه، حضانت فرزندان، مهریه و ... به توافق رسیده اند.

درخواست طلاق توافقی از طرف زن

یکی از پرسش‌هایی که معمولا زیاد مطرح می‌شود این است که آیا زن می‌تواند درخواست طلاق توافقی داشته باشد؟

همانطور که در بالا گفته شد، طلاق توافقی باید توسط دو طرف پذیرفته شود. بر همین اساس، اگر زن قصد داشته باشد، دادخواست طلاق به صورت توافقی به دادگاه ارائه کند، ابتدا باید برای تمام مسائل با همسر خود به توافق رسیده باشد.

اما در صورتی که این اقدامات به هر دلیلی انجام نشود، برای اینکه زن بتواند دادخواست طلاق به دادگاه خانواده بدهد، مرد باید یکی از شرایط زیر را داشته باشد:

  • مرد خانه‌ای برای ادامه زندگی نداشته باشد.
  • در حبس باشد و حکم وی بیش از 5 سال محکومیت باشد.
  • درگیر اعتیاد باشد.

در این صورت زن می‌تواند دادخواست طلاق دهد، سپس در محکمه و دادگاه صحت ادعاهای مطرح شده از سمت زن بررسی می‌شود و او باید ادعاهای خود را ثابت کند.

شرایط و مراحل طلاق توافقی

اگر به هر دلیلی قصد جدایی از همسر خود به صورت توافقی را دارید و به دنبال یک وکیل خوب در این حوزه هستید، وکیل علی ابراهیمی مهر با شرایط و مراحل زیر می‌تواند مراحل طلاق شما را سریع‌تر کند.

  • حضور زن و مرد در دفتر وکیل
  • کامل کردن فرم توافقنامه طلاق توافقی و توافق بر مباحث مالی و غیر مالی که در بالا ذکر شد
  • اعطای وکالت به وکیل
  • عدم نیاز به شرکت در جلسات مشاوره بهزیستی
  • عدم نیاز به حضور زن و مرد در دادگاه
  • انجام طلاق توافقی در مشهد به مدت 10 الی 20 روز، پس از ثبت دادخواست
  • کلیه مراحل طلاق توافقی بدون نیاز به حضور زن و مرد در دادگاه خانواده و جلسات مشاوره، به مدت 20 روز کاری توسط 2 نفر از بهترین وکلای پایه یک دادگستری، به ازای هر موکل انجام خواهد شد.

جمع بندی

بر خلاف باور اکثر مردم، برای طلاق توافقی هیچ الزامی وجود ندارد که زن مهریه خود را ببخشد، بلکه کافیست برای تمام موارد مالی و غیر مالی به توافق برسند. این توافقات می‌تواند قبل از جلسه دادرسی در یکی از دفاتر اسناد رسمی به ثبت برسد، یا اینکه در حین جلسه دادرسی به آن پرداخته شود.

به طور کلی سعی داشتیم طلاق توافقی، مدت زمان آن، مدارک مورد نیاز و مواردی که زوجین باید بر سر آن‌ها با یکدیگر به توافق برسند، بررسی کنیم. در نهایت توصیه می‌کنیم برای بیشتر شدن سرعت رسیدگی به پرونده طلاق توافقی خود از یک وکیل طلاق توافقی در مشهد یا شهرهای دیگر کمک بگیرید. علی ابراهیمی مهر توانسته با پیروزی در پرونده‌های مختلف در خصوص طلاق و مسائل مختلف، همواره خود را به عنوان بهترین وکیل طلاق توافقی در مشهد معرفی کند.

کلیه حقوق این وبسایت متعلق به آقای علی ابراهیمی می باشد.