وکالت تخصصی در امور ملکی مشهد یا شهرهای دیگر، برای افرادی که در بخش ملک و زمین فعالیت دارند، میتواند کمک بزرگی باشد. مسلما مشورت با وکلای فعال و متخصص در این حوزه میتواند، از رخ دادن بسیاری از اتفاقات و مشکلات احتمالی، جلوگیری کند. در طی پروسه ثبت تقاضا و مراحل آن، یا حتی بعد از صادر شدن سند مالکیت ملک، ممکن است مشکلات مختلفی ایجاد شود. بنابراین مشورت و کمک گرفتن از یک وکیل متخصص در این حوزه، میتواند اتفاقات خوبی برای شما رقم بزند.
قبل از هرچیز بهتر است متوجه شویم به چه کسی وکیل ملکی گفته میشود. به طور کلی، به شخصی وکیل ملکی گفته میشود که در مباحث حقوقی مربوط به ملک و املاک، تخصص داشته باشد. همچنین این شخص باید تجربه کافی در خصوص مشورت دادن را داشته باشد و بتواند به راحتی، راه حل مشکلات ملکی را پیدا کند. بنابراین برای حل مشکلات خود سعی کنید، به دنبال بهترین وکیل ملکی در مشهد یا شهر محل زندگی خود باشید.
دعاوی ملکی بحثی است که همواره مربوط به اموال غیر منقول بوده و هست. اما منظور از اموال غیرمنقول چیست؟ به طور کلی، به اموالی که امکان جابهجایی نداشته باشند، (مانند ملک و املاک) اموال غیر منقول گفته میشود. برهمین اساس، کلیه املاک؛ در دسته اموال غیرمنقول قرار میگیرند. برای مثال: اموالی مانند خانه، باغ، آپارتمان، مزرعه، مغازه، عمارت، زمین و سایر مواردی که از این قبیل هستند، اموال غیر منقولی هستند که دعاوی ملکی، بر سر آنها اتفاق میافتد.
معمولا منشاء دعاوی ملکی زمانی است که بعد از یک معامله، طرفین یا یکی از آنها به تعهدات خود عمل نمیکند. در چنین شرایطی ماجرا شدت میگیرد و افراد برای حل مشکل پیش آمده، به مراجع قضایی روی میآورند. اما دعاوی ملکی، مدلها و انوع گوناگونی دارد. اگر بخواهیم برخی از آنها را نام ببریم، میتوانیم به موارد ذیل اشاره کنیم:
اما در این بین، برخی از دعاوی در دسته دعاوی کیفری قرار میگیرند. برای مثال: چنانچه شخصی ملکی را که متعلق به فرد دیگری است، را بدون اجازه گرفتن از مالک آن؛ به فروش برساند یا آنرا اجاره دهد، یا اگر برای اموال و املاک دیگر جعل سند انجام دهد، در دسته جرایم و دعاوی کیفری قرار میگیرد.
از طرفی این امکان وجود دارد که در بعضی از معاملات ملکی، برخی از مباحث مرتبط با قانون ثبت املاک، رعایت نشود. همین موضوع ممکن است به اعتراض یکی از طرفین منجر شود. از همین رو میتوان گفت که برخی از معاملات ملکی، در دعاوی ثبتی قرار میگیرند. برای مثال: دعاوی ابطال سند رسمی، ابطال عملیات اجرایی ثبت، ابطال نظریه هیئت حل اختلاف اداره ثبت و سایر دعاوی که از این قبیل هستند، در دسته دعاوی ثبتی ملکی قرار میگیرند.
همانطور که گفته شد، وکلای ملکی افرادی هستند که در طرح دعاوی مربوط به مباحث ملکی، تخصص دارند. آغاز یک پرونده در حوزه دعاوی املاک، از طرح دعوا در دادگاههای حقوقی میباشد. اگر از یک وکیل ملکی مجرب کمک بگیرید، میتوانید از مشاوره حقوقی کامل و راهنمایی در مدل مطرح کردن دعوا و همراهی وی در دادگاهها و سایر مراحل رسیدگی به پرونده، برخوردار شوید.
با توجه به اینکه دعاوی ملکی از حساسیت بالایی برخوردار است، بدیهی است که یک وکیل متخصص در این حوزه باید برای پیشبرد اهداف علاوه بر داشتن پروانه، مجوز و دانش آکادمیک، باید شم حقوقی عالی در این زمینه را هم داشته باشد.
نخستین ویژگیای که یک وکیل متخصص در حوزه املاک در خصوص مسائل حقوقی باید داشته باشد، تجربه کافی میباشد. بسیاری از مواقع، صرفا داشتن دانش حقوقی برای طی کردن پروندههای مربوط به دعاوی ملکی کافی نیست، بنابراین داشتن تجربه کافی در این زمینه، بسیار حائز اهمیت است. برهمین اساس هرچقدر تجربه وکیل در این حوزه بیشتر باشد، میتواند بهتر و کاملتر به پرونده رسیدگی داشته باشد.
وکیل متخصص ملکی باید با روند و پروسه دادگاه، محل رسیدگی به پرونده ملک، آشنا باشد. همچنین او باید یک آشنایی نسبی با قضات و کارمندان دادگاه داشته باشد. به طور کلی، تسلط به حوزه قضایی، یکی از مهمترین ویژگیهایی است که یک وکیل متخصص در مبحث پروندهها و دعاوی ملکی، باید داشته باشد.
سومین ویژگی مهمی که وکیل منتخب باید داشته باشد این است که علاوه بر دانش حقوقی و تجربه کافی، باید با محل رسیدگی به پرونده هم آشنایی داشته باشد. همچنین وکیل ملکی باید بتواند به بهترین شکل ممکن دادخواست را تنظیم و خواسته دعوا را مشخص کند.
اطلاع داشتن از تشریفات و شرایط قانونی تملک املاک، توسط شهرداریها و دولت نیز از فاکتورهایی است که اگر وکیل ملکی به آنها تسلط داشته باشد، میتواند با بکارگیری تکنیکهای خاص وکالتی؛ از حقوق موکل خود دفاع کند.
در ادامه به معرفی و توضیح درباره بعضی از عناوین مهم که اغلب اوقات وکلای متخصص در حوزه املاک با آنها سروکار دارند، میپردازیم:
مسلما نحوه تنظیم سند رسمی برای منتقل شدن املاک، یکی از مهمترین موضوعات مربوط با دعاوی ملکی میباشد. معمولا هنگامی که خریدار از فروشنده یک ملک، زمین یا هر مال غیرمنقول دیگری را خریداری کرده، و فروشنده به هر دلیلی از انتقال سند خودداری میکند، این دعوا مطرح میشود. در چنین شرایطی، خریدار میتواند با کمک یک وکیل ملکی، برای طرح دعوا به مراجع قضایی و ذی صلاح اقدام کند.
به طور کلی، احکام مربوط به اجاره هرچیزی، اعم از: اجاره مغازه، منزل، اشیاء و ... در طی شصت سال قانون گذاری در ایران، در یک راستا قرار داشته است. قوانین و مقررات مدنی در مورد اجاره، هم به اجاره مسکونی؛ و هم به اجاره تجاری اشاره دارد. یک وکیل ملکی خوب، باید تفاوت قوانین در خصوص اجاره ملک تجاری و اجاره ملک مسکونی را، به درستی بداند.
در اغلب موارد، یکی از رایجترین دعاوی در مبحث املاک و مالکیت؛ دعاوی خلع ید میباشد. دعوای خلع ید، به دعوایی گفته میشود که صاحب یا مالکِ یک مال غیر منقول، مانند مغازه، زمین یا خانه، علیه متصرف غیرقانونی مال خود، مطرح میکند. خواسته مالک از دادگاه و مراجع قضایی این است که به پروسه تصرف غیرمجاز، پایان ببخشد و ملک وی را از تصرف خارج کنند و مجددا به او تحویل دهند.
دعاوی ملکی، حوزه و گسترهی بسیار بزرگی است که موارد ذکر شده در این صفحه، تنها بخش کوچک و سادهای از آنها بود. علت ذکر مطالب به صورت پراکنده، مشاورهها و سوالاتی بود که اخیرا با آن مواجه بودهایم. بنابراین صرفا سعی کردیم مطالب را به صورت اشارهای مختصر و جزئی، بیان کنیم. در نهایت توصیه میکنیم در صورتی که مشکلات ملکی دارید و به دنبال بهترین وکیل ملکی در مشهد هستید، همین حالا با وکیل علی ابراهیمی مهر و مجموعه ایشان تماس حاصل فرمایید.