وکیل خیانت در امانت

وکیل خیانت در امانت

خیانت در امانت یکی از جرایمی است که هم لحاظ کیفری قابلیت پیگیری دارد و هم از نظر حقوقی. البته نباید این جرم را با جرایمی مانند کلاهبرداری یا سرقت، اشتباه گرفت. خیانت در امانت یکی از جرایم قابل بخشش و گذشت است. اما مهم‌ترین مسئله در این جرم، عنصر امانت می‌باشد. بنابراین قانون‌گذار برای افرادی که مرتکب جرم خیانت در امانت می‌شوند، قوانینی وضع کرده است. از همین رو برای برطرف شدن این مشکل و حل سریع‌تر پرونده، سعی کنید از یک وکیل خیانت در امانت در مشهد کمک بگیرید.


وکیل خیانت در امانت

خیانت در امانت چیست؟

خیانت در امانت در قانون به صورت واضح تعریف نشده است. بنابراین بهترین وکیل در مشهد و سایر شهرها به همراه افراد متخصص در این زمینه، باتوجه به مصادیقی در مواد 673 و 674 قانون مجازات اسلامی برای جرم خیانت در امانت آمده است، این سوال را به شکل زیر پاسخ می‌دهند.

برای رخ دادن این جرم، ابتدا باید مال و اموالی به شخص دومی به صورت امانت، سپرده شود. اگر بعد از مدتی صاحب مال قصد داشته باشد مال خود را از امانت‌دار تحویل بگیرد و امانت‌دار از این کار خودداری کند، در واقع خیانت در امانت اتفاق افتاده است. دقت داشته باشید که برای رخ دادنِ جرم مذکور، تنها پس ندادن مال کافی نیست و امانت‌دار باید همراه با سوء نیت، خیانت کرده باشد. به بیانی دیگر، تمامی ارکان و عناصر جرم باید باشند تا این جرم اتفاق بی‌افتد.

همچنین در صورتی که امانت‌دار، آن مالی که به صورت امانت نزد وی بوده است را به صورت عمدی گم کند، یا برای عملی به غیر از هدف صاحب مال استفاده کند، باز هم خیانت در امانت انجام شده است. بنابراین شخص امانت‌دار که خیانت کرده است، باید مجازات شود.

اصطلاحات خیانت در امانت

جرم مذکور یکسری اصطلاحات دارد که معمولا برای سریع‌تر طی شدن روند پرونده، بهتر است افرادی که درگیر چنین مشکلاتی هستند، با این اصطلاحات آشنا باشند.

امین

امین یا امانت‌دار، به فردی گفته می‌شود که معمولا از طرف صاحب مال، چیز خاصی به او سپرده می‌شود تا در زمان تعیین شده، به صاحب مال بازگرداند یا دقیقا به صورت مشخص شده، مصرف کند.

مال مورد امانت

منظور از مال مورد امانت دقیقا همان چیزی است که صاحب مال به امانت‌دار، تحویل می‌دهد تا به صورت امانت از آن نگهداری کند. برای مثال اگر یک خودکار توسط شخصی به شخص دیگری امانت داده شود، همان خودکار مال مورد امانت است.

خائن

خائن در حقیقت همان شخص امین است که مالی که به وی، به صورت امانت سپرده شده است، را تصرف کرده یا استفاده دیگری کرده است که آن استفاده، خواست صاحب مال نبوده است.

استفاده کردن موارد خیانت در امانت

از نظر قانونی، اگر شخصی از مالی که به وی، به صورت امانت سپرده شده است، استفاده‌ای بکند که صاحب مال از آن موضوع بی‌خبر است، مرتکب جرم خیانت در امانت شده است. برای درک بهتر این موضوع بهتر است این مسئله در قالب یک مثال یک مثال بیان شود.

اگر شخصی به صورت امانت، خودروی خود را یکی از دوستان خود قرض بدهد و آن شخص با خودرویی که نزد او امانت است، مشغول مسافرکشی شود، در حقیقت خیانت در امانت رخ داده است.

تصاحب مال در خیانت در امانت

همان مثال قبل را در نظر بگیرید. اگر در آن مثال، شخص امین به شکلی رفتار کند که گویی خودرو دقیقا از آن خود اوست، و دیگران نیز چنین برداشتی داشته باشند، باز هم خیانت امانت رخ داده است. البته سایر افراد نیز باید چنین برداشتی داشته باشند. یعنی دیگران بدین شکل فکر کنند که آن خودرو، از آن خود شخص امین است.

اتلاف در خیانت در امانت

بدون شک یکی از دیگر از شیوه‌های خیانت در امانت، مربوط به نابود یا تلف کردن مالی می‌باشد که در نزد شخصی امین، به امانت گذاشته شده بوده است. برای بار سوم مثال اولیه را نظر بگیرید. در آن مثال اگر شخصی که اتومبیل را به امانت گرفته است، استفاده ناردرستی داشته باشد و این استفاده نادرست، سبب شود تا برای آن خودرو اتفاق ناگواری بی‌افتد، بدون شک شخص امانت‌دار، مرتکب جرم خیانت در امانت شده است.

مالکیت در خیانت در امانت

مبحث مالکیت در موضوع خیانت در امانت کمی پیچیده‌ است، از همین رو توصیه می‌کنیم حتما با یک وکیل خیانت در امانت مشورت کنید. برای وقوع جرم خیانت در امانت، مال مورد نظر باید دقیقا توسط صاحب آن، یا نماینده قانونی صاحب آن مال، به امانت‌دار، به صورت امانی سپرده شود. بنابراین در صورتی که شخصی به غیر از اشخاص نامبرده شده، آن مال را به شخص دیگری امانت دهد، عملا امانت معنایی ندارد.

یکی دیگر از مواردی که در موضوع مالکیت اهمیت دارد، این است که امانت دادن یک مال، باید به شکل قانونی انجام شود. بنابراین، اگر شخصی یک مال را سرقت کند، سپس مال سرقت شده را نزد شخصی به امانت بگذارد، و امانت‌دار آن مال را به دولت یا صاحب مال بازگرداند، عملا خیانت در امانت اتفاق نیفتاده است.

خیانت در امانت، هنگامی رخ می‌دهد که مالک و صاحب مال، بتواند به دادگاه اثبات کند که واقعا مالکیت آن مال را داشته است و آن ررا به شخصی امانت داده است. اگر شخص امین، از امانتی که وی سپرده شده است، در جهت کار دیگری استفاده کند، یا از پس دادن آن خودداری کند، مرتکب خیانت در امانت شده است.

مجازات خیانت در امانت

در صورتی که اموال غیرمنقول مانند املاک و اموال منقول مانند وسیله نقلیه، یا ضمانت‌ها و نوشته‌هایی مانند چک و قبض و سفته، به عنوان امانت، اجاره، وکالت، رهن یا هرکار بی‌اجرت یا بااجرت به شخصی سپرده شود، و قرار بر این باشد که آن مال در زمانی که نزد آن شخص است، به استفاده مشخصی برسد، یا در زمان مشخص شده برگردانده شود، اما امانت‌دار اینکار را انجام ندهد و برای تصاحب آن‌ها، یا استفاده در موارد دیگر یا تلف کردن و مفقود کردن آن‌ها، اقدام نماید، از نظر قانون به شش ماه الی یکسال حبس، محکوم می‌شود.

خیانت در امانت چک

مطابق ماده 674 قانون مجازات اسلامی، مورخ 1392، اگر مالک چک به هردلیلی یک برگ چک را به صورت امانی به شخصی واگذار کند، آن شخص باید کاملا امانت‌دار باشد. بنابراین اگر امین، نسبت به تصاحب، استعمال، مفقود یا تلف کردن آن چک اقدامی کند، بین 6 ماه الی 3 سال حبس خواهد داشت.

اثبات جرم خیانت در امانت

همانطور که گفته شد، برای جرم خیانت در امانت، مالک مال باید به دادگاه و مراجع قضایی ثابت کند که صاحب آن مال بوده است، اما اینکه مراحل دادرسی به چه شکل است و قاضی چگونه پرونده را احراز می‌کند، کاملا بستگی به تخصص وکیل خیانت در امانت در مشهد یا شهرهای دیگر خواهد داشت. از طرفی با توجه به اینکه جرم خیانت در امانت یکی از جرایمی است که هم از طریق حقوقی و هم کیفری قابل پیگیری است، توصیه می‌کنیم، حتما با یک وکیل کیفری در مشهد یا شهر محل زندگی، مشورت کنید.

برای اثبات جرم مد نظر، سه رکن مورد بررسی قرار می‌گیرد. این سه عنصر عبارتند از:

رکن مادی در خیانت در امانت

در بخش‌های قبلی در مورد رکن معنوی توضیح داده شد. اما به طور کلی، تصاحب، تلف کردن، استعمال یا مفقود کردن یک مال که به صورت امانی نزد شخصی بوده است، رکن مادی را تشکیل می‌دهد.

رکن معنوی در خیانت در امانت

رکن معنوی در این جرم، به معنای سوء نیات خاص و سوء نیت عام می‌باشد. سوء نیت عام به معنای این است که امانت دار، به صورت عمدی نسبت به تصاحب، اتلاف، استعمال یا مفقود کردن مالِ امانی، اقدام کرده باشد. اما سوء نیت خاص بیانگر این است که قصد و اراده امین از این کار، ورود ضرر به شخص دیگری است.

رکن قانونی در خیانت در امانت

رکن قانونی در جرم مذکور، کاملا مطابق با ماده 674 قانون تعزیرات و قانون مجازات اسلامی خواهد بود.

کلام آخر

جرم خیانت در امانت یکی از جرایمی است که معمولا پیچیدگی‌های در روند رسیدگی به آن، ایجاد می‌شود. بدون شک اگر با موارد بالا آشنایی داشته باشید، می‌توانید راحت‌تر روند رسیدگی به پرونده خود را طی کنید. اما طی کردن مراحل قضایی همیشه کاری سخت و طاقت فرسا برای افراد عادی به حساب می‌آمده است، زیرا اطلاعی از این موضوع ندارند. بنابراین اگر به دنبال وکیل خیانت در امانت در مشهد یا شهر محل زندگی خود هستید، وکیل علی ابراهیمی‌مهر و مجموعه ایشان، آماده خدمت رسانی به هموطنان گرامی هستند.

کلیه حقوق این وبسایت متعلق به آقای علی ابراهیمی می باشد.