وکیل کلاهبرداری در مشهد

وکیل کلاهبرداری در مشهد

کلاهبرداری معمولا در دسته جرم‌های پیچیده قرار می‌گیرد. با توجه به اینکه امروزه بسیار از اقشار جامعه برای یک بار هم که شده، کلاه سرشان رفته، کمک گرفتن از یک وکیل کلاهبرداری در مشهد یا شهرهای دیگر، همواره می‌تواند بخش بزرگی از مشکلات را حل کند. اما کلاهبرداری مصادیق و انواع متفاوتی دارد که اگر از آن‌ها اطلاعی نداشته باشید و از یک وکیل متخصص در این زمینه کمک نگیرید، احتمالا رای پرونده به نفع شما صادر نخواهد شد.


وکیل کلاهبرداری در مشهد

کلاهبرداری چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم در مورد مجازات، عناصر و انواع کلاهبرداری صحبت کنیم، ابتدا باید با مفهوم این موضوع آشنا شویم. به طور کلی کلاهبردار یک شخص خاص نیست که نشانه‌های خاصی داشته باشد، ممکن روزانه در اطراف خود افراد کلاهبردار را ببینید، اما ندانید که آن‌ها کلاهبردارند. بنابراین کمک گرفتن از یک وکیل کلاهبرداری در مشهد یا شهرهای دیگر، می‌تواند کمک بزرگی برای حل مشکلات باشد.

کلاهبرداری به عملی گفته می‌شود که فردی با کمک ابزارها و اقدامات دروغین، مال شخص دیگری را از او بگیرد و تصاحب کند. این جرم از جرایمی است که معمولا قربانیان آن، از تمامی اقشار جامعه هستند. هیچ شخصی تمایل به این ندارد که در دام کلاهبرداران بیفتد، اما این افراد با توانایی بالا در صحبت کردن و روش‌های مختلفی که دارند، به راحتی از افرادی که اطلاعات خاصی در این زمینه ندارند، کلاهبرداری می‌کنند.

به طور کلی جرم کلاهبرداری نیاز به وجود سه عنصر مادی، قانونی و معنوی دارد. مطابق قانون در عنصر مادی، مجرم باید خود را به عنوان شخص دیگری معرفی کند و از شهرت آن شخص استفاده نماید تا در نهایت مالی را کسب کند. اما در عناصر معنوی و روانی، مجرم باید به صورت عمدی کلاهبرداری کرده باشد، و عمل او از روی اجبار نباشد.

نکته: کلاهبرداری در جایگاه جرایم مرکب به حساب می‌آید.

انواع کلاهبرداری

کلاهبرداری را می‌توان به دو دسته کلی مشدد و ساده تقسیم کرد که مجازات هرکدام از آن‌ها متفاوت است. اما کلاهبرداری مشدد شرایط خاصی دارد که اگر جرم مورد نظر آن شرایط را داشته باشد، در دسته کلاهبرداری مشدد قرار می‌گیرد، در غیر این صورت، آن جرم کلاهبرداری ساده تلقی می‌شود. در ادامه به تفاوت‌های این جرایم می‌پردازیم.

·         کلاهبرداری مشدد

اگر مجرم، برای کلاهبرداری خود را به عنوان یکی از کارکنان دولتی از جمله: موسسات دولتی یا وابسته‌ به دولت، سازمان‌ها، شوراها‌، شهرداری‌ها، نهاد‌های انقلابی، قوای سه‌گانه، نیروهای مسلح و نهادها و موسسات مامور به خدمت عمومی معرفی کند، کلاهبرداری مشدد صورت گرفته است.

همچنین در صورتی که مجرم از تبلیغات عمومی و وسایل ارتباط جمعی مانند تلوزیون، رادیو، روزنامه، انتشار آگهی و مجله استفاده کرده باشد، باز هم کلاهبرداری مشدد انجام شده است.

در نهایت اگر مجرم، کارمند یکی از ارگان‌های دولتی (کلیه نهادها، شرکت‌ها، سازمان‌ها که دولتی است یا وابسته به دولت است) باشد، باز هم کلاهبرداری مشدد صورت گرفته است.

·         کلاهبرداری ساده

اگر کلاهبرداری انجام شده، شرایطی که در قسمت کلاهبرداری مشدد ذکر شد را نداشته باشد، کلاهبرداری ساده تلقی می‌شود. زیرا در کلاهبرداری ساده، شدت ضرر و زیانی که وارد می‌شود، به مراتب کمتر از کلاهبرداری مشدد است. معمولا کلاهبرداری‌های ساده بین مردم رایج است.

جرم کلاهبرداری چگونه اثبات می‌شود؟

برای ثابت کردن کلاهبرداری باید این موضوع برای دادگاه به اثبات برسد که مجرم با فریبکاری، به شاکی زیانی وارد کرده است و این عمل او سهوا یا از روی اجبار نبوده است. همچنین اموالی که مال باخته از دست داده است، باید با فریبکاری متهم، رابطه مستقیم داشته باشد. بنابراین به طور کلی دادگاه دو شرط را بررسی می‌کند که این دو شرط عبارتند از:

  • مجرم یا کلاهبردار از این فریبکاری نفع برده باشد.
  • شاکی یا همان مال‌باخته، متحمل ضرر مالی شده باشد.

اما مطابق با قانون 194 مدنی، ادله اثبات جرم به چهار دسته تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

·         سوگند

طبق قانون 201 قانون مجازات اسلامی: "سوگند عبارت از گواه قراردادن خداوند بر درستی گفتار ادعا کننده سوگند است". سوگند به عنوان یکی دیگر از ادله اثبات است. اما با توجه به اینکه جرم کلاهبرداری در دسته جرایم تعزیری قرار می‌گیرد، نمی‌توان آن‌ را با سوگند به اثبات رساند.

·         شهادت

یکی دیگر از اصلی‌ترین فاکتورهای اثبات جرم، شهادت شهود است. یعنی افرادی صادقی، شهادت می‌دهند که جرم صورت گرفته را از نزدیک دیده‌اند و شاهد آن بوده‌اند. برای اثبات جرم کلاهبرداری، شهادت دو نفر مرد عادل و بالغ کافی است.

·         علم قاضی

علم قاضی یکی از مهم‌ترین نکات برای رسیدن به حقیقت و نتیجه درست است. قاضی پرونده، مدارک و اسنادی که به وی تحویل داده شده است را بررسی می‌کند. بعد از بررسی‌های انجام شده، نتیجه را اعلام می‌کند که آیا کلاهبرداری صورت گرفته است یا خیر. اگر کلاهبرداری صورت گرفته باشد، قاضی مجازاتی را مطابق با نوع کلاهبرداری در نظر می‌گیرد.

·         اقرار

اقرار به این معنی است که فرد برعلیه خود، موضوعاتی مطرح کند. این موضوعات باید مطابق با اتهام وارد شده به وی باشد. به بیانی ساده‌تر، زمانی که متهم به جرم خود اعتراف کند، یعنی اقرار کرده است.

مجازات جرم کلاهبرداری چیست؟

همانطور که در بالا ذکر کردیم، کلاهبرداری انواع متفاوتی دارد. بنابراین با توجه به نوع آن، مجازات‌هایی که در نظر گرفته می‌شود متفاوت است. در بحث کلاهبرداری ساده، مجازات مجرم علاوه بر رد اصل مال به مال‌باخته، این است که مطابق با نظر قاضی مبلغی را به عنوان جزای نقدی پرداخت کند و بین یک تا هفت سال حبس برای وی در نظر گرفته می‌شود.

اما این موضوع در مورد کلاهبرداری مشدد متفاوت است. مجازاتی که برای کلاهبرداری مشدد در نظر گرفته می‌شود این است که مجرم علاوه بر اینکه باید اصل مال را به مال‌باخته برگرداند، باید به ارزش مال برده شده، مبلغی را به عنوان جزای نقدی پرداخت کند و علاوه بر این، بین 2 الی 10 سال حبس، برای وی در نظر گرفته می‌شود. همچنین اگر کلاهبردار کارمند دولت باشد، دیگر اجازه کار در مکان‌های دولتی را نخواهد داشت.

اما اگر کلاهبرداری مشدد به صورت باند و تشکیلات صورت گرفته باشد، مجازات آن با کلاهبرداری مشدد متفاوت است. در این مدل مجازاتی که در نظر گرفته می‌شود عبارت است از: حبس بین 15 سال تا ابد، پرداخت جزای نقدی معادل مجموع اموال به‌دست‌آمده، انفصال دائم از خدمات دولتی و در نهایت اگر جرم در مصادیق مفسد فی‌الارض قرار بگیرد، مجازات اعدام برای مجرم در نظر گرفته می‌شود.

نکته: نکته‌ای که باید به آن دقت داشته باشید این است که در تمامی جرایم کلاهبرداری، مجرم باید نسبت به ردمال به مال‌باخته اقدام کند. بهتر است در این زمینه حتمابه دنبال شماره وکیل در مشهد یا شهرهای دیگر باشید تا بتوانید این مشکل را حل کنید.

کلاهبرداری اینترنتی چیست؟

امروزه با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی، بسیاری از افراد از اینترنت استفاده می‌کنند. افراد زیادی در تمام سنین و از تمام اقشار در حال استفاده هستند و بسیاری از آن‌ها، حتی کارهای روزمره خود را هم به کمک اینترنت انجام می‌دهند. همین موضوع باعث شده تا کلاهبرداران اینترنتی، به راحتی از افرادی که اطلاعات کافی ندارند، کلاهبرداری کنند.

کلاهبرداری اینترنتی به عملی گفته می‌شود که از طریق رایانه و اینترنت انجام شده باشد و از طریق آن تحصیل مال‌غیر صورت گرفته باشد.

انواع کلاهبرداری اینترنتی

به طور کلی کلاهبرداری اینترنتی نیز سایر مدل‌های مختلفی است که این مدل‌ها عبارتند از:

  • فروشگاه اینترنتی تقلبی
  • سرقت اطلاعات با ویروس‌ها یا آگهی تبلیغات
  • فیشینگ
  • اسکیمر
  • سرقت اطلاعات هویتی
  • خالی‌کردن حساب
  • برداشت غیرمجاز از حساب
  • جعل اسناد
  • سایت‌های شرط‌بندی

تفاوت جرم خیانت در امانت با کلاهبرداری

خیانت در امانت مربوط به زمانی است که مالی به شخص امانت‌دار و امین سپرده شود و در زمان تحویل، آن فرد مال را پس ندهد یا به آن آسیبی وارد کرده باشد. اما کلاهبرداری به صورت فریب دادن شخصی صورت می‌گیرد، به شکلی که حتی ممکن است مال‌باخته در شرایطی قرار گیرد که با اسرار خود، مال را به کلاهبردار تحویل دهد. بنابراین این دو مورد با یکدیگر تفاوت دارند.

کلام آخر

به طور کلی کلاهبرداری به دو دسته کلاهبرداری ساده و کلاهبرداری مشدد تقسیم می‌شود، که هرکدام از آن‌‌ها شرایط و مجازات خاصی دارد. همچنین جرم کلاهبرداری اینترنتی و کلاهبرداری مشدد به صورت باند و تشکیلات، مجازات‌های جداگانه‌ای دارد که تمامی این موارد را در متن بالا به صورت مفصل توضیح دادیم. وکیل علی ابراهیمی مهر که همیشه از ایشان به عنوان بهترین وکیل در مشهد یاد می‌شود، با تجربه و تخصص بالای خود در زمینه وکیل کلاهبرداری در مشهد می‌تواند در تمامی زمینه‌های ذکر شده، کمک‌های زیادی به شما بکند. بنابراین همین الان با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید و در مورد پرونده خود، مشورت بگیرید.

کلیه حقوق این وبسایت متعلق به آقای علی ابراهیمی می باشد.