وکیل ارث در مشهد یا شهرهای دیگر یکی از مواردی است که حتما هر شخصی که به دنبال انحصار ورثه است، باید به فکر آن باشد. همانطور که میدانید، مرگ اتفاقی است که بلاخره برای تمام افراد اتفاق میافتد. مسلما پس از مرگ، اموال شخص فوت شده به بازماندگان وی ارث میرسد. اما مواردی مانند مشخص شدن تکلیف املاک و داراییها و میزان سهم هر یک از وراث باید تعیین شود. از این رو هرکدام از ورثه در رابطه با تقسیم ارث و میراث، میتواند از یک وکیل خوب در این زمینه کمک بگیرد.
به طور کلی ارث از دو جنبه مادی و معنوی مورد بررسی قرار میگیرد. از نظر وی ممکن است فردی را دیده باشید که از نظر ظاهری یا اخلاقی، شباهت زیادی به پدر و مادر خود داشته باشد، این اشخاص اخلاق و ظاهری که دارند را از والدین خود به ارث بردهاند. اما از نظر مادی و به معنای حقوقی؛ ارث به منتقل شدن داراییها و اموال شخص فوت شده، به صورت قهری؛ به ورثه او میباشد. کمک گرفتن از یک وکیل حرفهای ارث و میراث در مشهد یا شهرهای دیگر، حق طبیعی تمام وراث است، که میتوانند از آن در راستای احقاق حق خود، استفاده کنند.
وکیل ارث و میراث به شخصی گفته میشود که تسلط کامل به قوانین مربوط به ارث و میراث و تقسیم داراییهای شخص فوت شده، در بین ورثه داشته باشد. کلیه اموال و داراییهای متوفی باید بررسی شوند و تفاوتی ندارد این داراییها مثبت باشد یا منفی. وکلای ارث و میراث معمولا در اولین گام وصیتنامه متوفی را بررسی میکنند، سپس وارد مراحل انحصار ورثه میشوند. گاهی اوقات ممکن است وراث به قوانین مربوط به تقسیم مال و اموال آشنایی نداشته باشند، بنابراین این امکان وجود دارد که حق این افراد پایمال شود. دقت داشته باشید که انحصار ورثه، طبقهبندی خاص خود را دارد که این موضوع از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در ادامه به بررسی طبقات مختلف در تقسیم مال و اموال میپردازیم.
نخستین طبقه در این موضوع مربوط به همسر، فرزندان و پدر مادر فرد فوت شده، میباشد. البته در صورتی که فرزندان فوت کرده باشند، نوهها میتوانند در این طبقه قرار بگیرند.
در طبقه دوم خواهران، برادران، پدربزرگ و مادربزرگ قرار میگیرند. در این طبقه اگر خواهران و برادران فوت کرده باشند، فرزندان آنها میتوانند در این طبقه قرار بگیرند.
در آخرین طبقه سایر بستگان مانند عمه، عمو، خاله و دایی قرار میگیرند که اگر هرکدام از آنها فوت شده باشند، مانند موارد قبلی فرزندان آنها در این طبقه قرار میگیرند.
دقت داشته باشید، چنانچه یک نفر از هر طبقه در قید حیات باشد، طبقات بعدی از ارث محروم میشوند. بنابراین طبقهبندی ذکر شده، کاملا بر اساس اولویت میباشد. یک وکیل حرفهای ارث و میراث در مشهد یا سایر شهرها، میتواند مشخص کند که چه اشخاصی از ارث محروم هستند و چه اشخاصی میتوانند طلب ارث داشته باشند.
کلیه ورثه و افرادی که منفعتی در اموال شخص فوت شده داشته باشند، میتوانند درخواست صادر شدن گواهی انحصار وراثت را از دادگاه داشته باشند. اگر تعداد ورثه زیاد باشند، احتیاجی نیست تمامی وراث به صورت جداگانه برای انحصار ورثه اقدام نمایند. بلکه کافیست فقط یک نفر از آنها درخواست صدور گواهی انحصار ورثه را به دادگاه ارائه دهد.
در حال حاضر مرجعی که صلاحیت بررسی به مباحث انحصار ورثه را دارد و به این موضوع میپردازد، شورای حل اختلاف میباشد. همچنین مطابق ماده 20 قانون آیین دادرسی مدنی: دعاوی مربوط به ترکه متوفی چه خواسته دین و چه در وصیت متوفی باشد، تا وقتی که ترکه بین وراث تقسیم نشده است، در دادگاه محلی به آن پرداخته میشود. البته دقت داشته باشید که این دادگاه محلی باید در منطقهای باشد که فرد متوفی برای آخرین بار در آنجا بوده است.
مسلما مواردی وجود دارد که مطابق آن ممکن است اشخاص از دریافت ارث محروم شوند. اما مهمترین این موارد عبارتند از قتل، کفر، زنازادگی و لعان. در ادامه به بررسی این موارد میپردازیم:
در قوانین جمهوری اسلامی ایران، فرد کافر نمیتواند از فرد مسلمان ارث ببرد. در اینجا تفاوتی ندارد که شخص کافر دارای دین یا کتاب خاصی است یا خیر، در هر صورت از متوفی که مسلمان بوده است، به او ارثی نخواهد رسید. اما در طرف دیگر افراد مسلمان میتوانند از افراد کافر ارث ببرند. همچنین اگر در بین ورثه، فقط یک شخص مسلمان وجود داشته باشد، تمام مال و اموال به او تعلق میگیرد. دقت داشته باشید که فرقی ندارد این شخص در کدام یک از طبقهبندی ورثه وجود داشته باشد. بنابراین به دلیل محرومیت سایر اعضای خانواده از ارث، آن فرد مسلمان به تنها وارث متوفی تبدیل خواهد شد.
یکی دیگر از مواردی که به محروم شدن افراد از ارث منجر میشود، قتل میباشد. چنانچه هرکدام از ورثه به صورت عمد، مرتکب قتل شود، از ارث محروم خواهد شد. اما اگر این قتل در حالتی اتفاق بیافتد که فرد در حال دفاع از خود بوده باشد، میتواند از ارث سهم ببرد.
لعان بدین معناست که مرد، ادعایی کند مبنی بر اینکه زن او زنا کرده است و اگر فرزندی بین آنها باشد، ادعا کند که آن فرزند از او نیست، اما به هر دلیلی نتواند ادعای خود را ثابت کند. در چنین شرایطی مرد باید چهار مرتبه خداوند بزرگ را شاهد بگیرد که دروغ نمیگوید و ادعایی که دارد درست است، و در طرف مقابل زن نیز باید چهار مرتبه خدا را شاهد بگیرد که حرفهای مرد دروغ است و ادعای او صحت ندارد. اگر این اتفاق رخ دهد، زن و شوهر بر هم حرام میشوند و آن فرزند دیگر نمیتواند از پدر و خویشاوندان پدری ارث ببرد، اما در طرف مقابل میتواند از مادر و خویشاوندان مادری ارث ببرد.
زنازادگی نیز از دیگر مواردی است که باعث محرومیت افراد از ارث میشود. به طور کلی فرزند به دنیا آمده از مرد یا زنی که زنا انجام داده، نمیتواند از پدر و مادر خود ارث ببرد. البته این موضوع برای پدر و مادر هم صدق میکند و آنها نمیتوانند وارث اموال فرزند زنازاده خود باشند.
به طور کلی، مهر و موم ترکه به معنای اقداماتی است که در راستای نگهداری از داراییها و اموال متوفی صورت میگیرد، تا زمانی که تکلیف انحصار وراثت مشخص شود.
اگر زن و مردی به صورت موقت به عقد نکاح یکدیگر درآیند، نمیتوانند از هم ارث ببرند. اما اگر در مدت زمان عقد موقت، نطفه فرزندی شکل بگیرد، آن فرزند از اموال پدر و مادر خود سهم دارد و ارث میبرد. همچنین پدر مادر میتوانند از فرزند خود ارث ببرند.
جنین نیز میتواند ارث ببرد، اما در شرایطی که نطفه آن قبل از فوت مورث در رحم مادر شکل گرفته باشد. اما اگر نطفه جنین بعد از فوت پدر، و به صورت لقاح مصنوعی در رحم مادر قرار بگیرد، سهم الارثی ندارد. شرط دیگری که برای داشتن سهم الارث جنین مطرح میباشد، این است که فرزند زنده به دنیا بیاید. دقت داشته باشید که فرقی نمیکند مدت زمان زندگی فرزند چقدر است، همین که فرزند زنده به دنیا بیاید، ارث میبرد.
بدون شک کمک گرفتن از یک وکیل ارث در مشهد یا سایر شهرها میتواند کمک زیادی در مراحل دادرسی و رسیدگی به دعاوی مربوط به انحصار وراثت بکند. بنابراین توصیه میکنیم همین الان با وکیل علی ابراهیمی مهر و مجموعه ایشان تماس حاصل فرمایید و مشکلات خود را در مدت زمان کمی حل کنید.