وکیل تحصیل مال از طریق نامشروع

وکیل تحصیل مال از طریق نامشروع

همانطور که می‌دانید، در عصر امروزی افراد بیشتر از قبل مرتکب جرایم مالی می‌شوند. جرائمی همچون سرقت، کلاهبرداری و ... روز به روز در حال افزایش است، و قانون‌گذار با جرم دانستن این مسائل، مجازات‌های سنگینی برای مرتکبین آن در نظر گرفته است. جرم تحصیل مال نامشروع، یکی از جرم‌هایی است که مطابق ماده 2 قانون مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری، قانون برای مرتکبین آن مجازات‌هایی مد نظر گرفته است. هنگامی که فردی به طور غیر قانونی، وجوه یا اموالی را بدست آورد، مرتکب جرم تحصیل مال از طریق نا مشروع شده است.


وکیل تحصیل مال از طریق نامشروع

جرم تحصیل مال از طریق نامشروع چیست؟

به بیانی کلی، تحصیل به معنای فراهم آوردن و نامشروع به معنای غیر قانونی بودن می‌باشد. بر همین اساس می‌توان گفت که تحصیل مال نامشروع، به معنای این است که مال و اموالی را به طور غیر قانونی به دست آورید. مطابق قانون، این عمل جرم به حساب می‌آید و در صورت اثبات، مجازات در پی خواهد داشت. اگر شما هم درگیر همچین مسئله‌ای هستید، توصیه می‌کنیم حتما با یک وکیل تحصیل مال از طریق نامشروع مشورت کنید.

جرم تحصیل مال نامشروع از چه عناصری تشکیل شده است؟

مسلما جرم تحصیل مال نامشروع مانند سایر جرائم، شامل عناصری می‌شود. در ادامه به معرفی این عناصر می‌پردازیم:

  1. عنصر قانونی

ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری که در سال 1364 تصویب شد، و در سال 1367 اصلاح گردید، تنها عنصر قانونی جرم تحصیل مال از طریق نامشروع می‌باشد. در ادامه متن این ماده را بیان می‌کنیم:

هر کس به نحوی از انحاء امتیازاتی را که به اشخاص خاص به جهت داشتن شرایط مخصوص تفویض می‌گردد، نظیر جواز صادرات و واردات و آنچه عرفا موافقت اصولی گفته می‌شود، در معرض خرید و فروش قرار دهد، و یا از آن سوء استفاده کند و یا در توزیع کالاهایی که مقرر بوده، طبق ظوابطی توزیع نماید مرتکب تقلب شود، و یا به طور کلی مالی یا وجهی تحصیل کند که طریق تحصیل آن قاقد مشروعیت قانونی بوده است، مجرم به حساب می‌آید و علاوه بر رد اصل مال به مجازات سه ماه تا دو سال حبس و یا جریمه نقدی معادل دو برابر مال به دست آمده محکوم خواهد شد.

مطابق آنچه که ذکر شد، قلمرو این ماده شامل سه عنوان جزایی می باشد، که بر آن اساس می‌توان جرم را مشخص و شخصی که مرتکب آن شده را مجازات نمود. این سه عنوان عبارت‌اند از:

  • خرید و فروش امتیاز یا سوء استفاده از آن‌ها
  • تحصیل مال
  • تقلب در توزیع کالاهایی که تابع ضوابط معین است
  1. عنصر مادی

عنصر مادی، نمود خارجی و بیرونی جرم می‌باشد. به بیانی دیگر، آن چیزی که در جرم تحصیل مال از طریق نامشروع تاثیر گذار بوده است، عنصر مادی جرم نامیده می‌شود. در ادامه سه عنوانی که می‌توان در عنصر مادی بررسی کنیم را توضیح می دهیم.

  • رفتار مجرمانه

رفتار مجرمانه جرم تحصیل مال از طریق نامشروع، هر عمل غیر قانونی را شامل می‌شود، که به صورت خاص مورد جرم‌انگاری قرار نگرفته باشد. برای مثال، فردی که با بکارگیری مانورهای دروغین و متقلبانه مالی را تحصیل می‌کند؛ یا برای انجام کار دولتی مبلغی را به طور غیر قانونی دریافت می‌کند، مشمول عنواین خاص اختلاس، کلاهبرداری یا ارتشاء خواهد شد و نوبت به تحصیل مال از طریق نامشروع نخواهد رسید.

  • شرایط و اوضاع احوال ارتکاب جرم تحصیل مال نامشروع

قانون گذار با آوردن عبارت "به طور کلی مال یا وجهی تحصیل کند که طریق تحصیل آن فاقد مشروعیت قانونی بوده است" سعی کرده اقدام به یک جرم انگاری عام و کلی نماید. بنابراین، هر مدل تحصیل عامدانه مال دیگری، از طرق غیر قانونی که قافد ضمانت اجرای کیفری باشد، مشمول این جرم خواهد شد. از طرف دیگر، مرتکب جرم و موضوع جرم هم در این موضوع، اهمیت بالایی دارد که در ادامه جزئیات آن را بیان می‌کنیم. اما قبل از آن بهتر است به این نکته اشاره‌ای داشته باشیم که برای حل این مشکل می‌توانید از یک وکیل خوب در مشهد کمک بگیرید.

مرتکب جرم: به طور کلی، مرتکب جرم می تواند هم شخص حقیقی باشد و هم شخص حقوقی. بنابراین برای مرتکب جرم ویژگی خاصی نیاز نیست.

موضوع جرم: موضوع جرم می‌تواند "تحصیل وجه یا مال" باشد. این موضوع می‌تواند مواردی مانند: اموال منقول و غیر منقول، اوراق بهادار سهام، اسناد و مدارک، وجه نقد، حواله ها و ... را شامل شود.

  1. عنصر روانی

معمولا در ارتکاب به جرم، نوعی از عناصر روانی هم دخیل می‌باشد. این موضوع در مورد جرم تحصیل مال نامشروع هم صدق می کند. به بیانی ساده‌تر، جرم تحصیل مال از طریق نامشروع، از مدل جرایم عمدی می‌باشد که وجود عنصر روانی در زمان آن، نیاز است. به طور کلی عناصر روانی در جرم مذکور، شامل دو مدل "سوءنیت عام" و "سوءنیت خاص" می‌شود.

  • سوءنیت عام: سوء نیت عام، به این معناست که اراده و عمد در زمان رفتار مجرمانه دخیل نبوده است. چنانچه شخصی از روی اشتباه، سهل انگاری یا به طور سهوی، مالی از غیر بدست آورد، جرم تحصیل مال نامشروع اتفاق نیفتاده است.
  • سوءنیت خاص: این موضوع به معنی قصد به نتیجه رساندن جرم می‌باشد. بر این اساس، قصد متهم از به دست آوردن اموال غیر و صاحب شدن آن، می‌تواند مصداق سوء نیت خاص مجرم یا متهم باشد. به بیانی ساده‌تر، مجرم از قبل قصد تصاحب و تحصیل مال را داشته است.

وکیل تحصیل مال از طریق نامشروع

احتمالا می‌دانید که جرم تحصیل مال از طریق نامشروع، در دسته جرایم کیفری قرار می‌گیرد. به همین دلیل، هم متهم و هم شاکی می توانند از حق خود که در داشتن وکیل است استفاده کنند. داشتن یک وکیل تحصیل مال از طریق نامشروع می‌تواند تا حد زیادی به شما در دادگاه کمک کند.

اگر به هر دلیلی، متهم در جرایم تحصیل مال نامشروع؛ وکیل نداشته باشد، و از این حق خود بهره مند نشود، امکان دارد نتواند به خوبی از خویش دفاع کند و به حبس محکوم شود. از طرف دیگر، شاکی باید با پیچیدگی‌های قانونی کاملا آشنا باشد و شکوائیه را به صحیح‌ترین شکل ممکن تنظیم کند، و بتواند مسیر شکایت خود را به درستی طی کند.

بنابراین، با توجه به اینکه جرایم کیفری، مستقیما با جان، مال و آبروی افراد در ارتباط است، مجددا توصیه می‌کنیم برای گرفتن یک وکیل تحصیل مال از طریق نامشروع اقدام کنید.

تحصیل مال از طریق نامشروع چه مجازاتی دارد؟

طبق قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری، مجازات افرادی که جرم آن‌ها برای تحصیل مال نامشروع به اثبات می‌رسد، علاوه بر رد مال، سه ماه الی دو سال حبس و یا جریمه نقدی به اندازه دو برابر مال به دست آورده می باشد.

جمع بندی

در مورد جرم تحصیل مال از طریق نامشروع، باید دقت داشته باشید که منظور قانون گذار، غیر شرعی بودن راه کسب آن مال یا وجه نیست، بلکه منظور غیر قانونی بودن آن است. برای مشورت با یک وکیل کیفری متخصص در حوزه تحصیل مال از طریق نامشروع، می‌توانید همین الان با وکیل علی ابراهیمی مهر و مجموعه ایشان تماس حاصل فرمایید.

وکیل علی ابراهیمی مهر و گروه ایشان، به عنوان بهترین وکیل در مشهد با سال ها تجربه در زمینه حل پرونده های تحصیل مال نامشروع، همواره می توانند در دادگاه به شما کمک زیادی داشته باشند.

کلیه حقوق این وبسایت متعلق به آقای علی ابراهیمی می باشد.