وکیل قتل در مشهد

وکیل قتل در مشهد

قتل از دسته جرایمی است که از زمان‌‎های بسیار قدیم، نقش مهمی در امنیت یک جامعه داشته است. با توجه به مهم بودن این موضوع، تمامی کشور‌ها قوانینی را برای آن در نظر گرفته‌اند. این موضوع در مورد جمهوری اسلامی ایران هم صدق می‌کند و قانون‌گذار برای آن، قوانین مشخصی در نظر گرفته است. کمک گرفتن از یک وکیل قتل در مشهد یا شهرهای دیگر، می‌تواند کمک بسیار بزرگی برای حل پرونده‌های مربوط به قتل باشد.


وکیل قتل در مشهد

قتل چیست؟

قبل از هرچیز، لازم است بدانید از نظر قانونگذار، قتل به چه عملی گفته می‌شود. در باب این موضوع، یک تعریف کلی و رایج وجود دارد که عبارت است از: سلب حیات از یک شخص. این موضوع بدین معناست که اگر شخص اول، به هر دلیلی جان شخص دوم را بگیرد، در واقع مرتکب قتل شده است. اگر به هردلیلی به دنبال بهترین وکیل در مشهد برای حل مشکل قتل هستید، آقای علی ابراهیمی مهر به عنوان وکیل قتل در مشهد می‌تواند مشکلات شما در سریع‌ترین زمان، حل کند.

از طرفی، جرم قتل در دسته جرایم علیه اشخاص قرار می‌گیرد. علت این موضوع این است که، قتل در واقع یک جنایت بر نفس یا همان جان افراد است.

انواع قتل

پس از اینکه مفهوم کلمه "قتل" را درک کردید، باید انواع آن را نیز بشناسید. این شناخت به شما کمک می‌کند تا با درک نسبی که به دست می‌آورید، در حل پرونده؛ کار راحت‌تری داشته باشید. شاید بتوانیم قتل را به عنوان قدیمی‌ترین جرم انسان در نظر بگیریم، زیرا از هنگامی که انسان با بحث منافع و بحث دفاع از خود آشنا شد، این موضوع اتفاق افتاد.

به طور کلی قتل به دو دسته قتل عمد و قتل غیرعمد تقسیم می‌شود. اما تفاوت این دو چیست؟ این موضوع درست است که در هردو مورد، به هرحال حیات یک شخص، از دست رفته است. اما نیت و قصد قاتل است که قتل عمد و قتل غیرعمد را از یکدیگر، متمایز می‌کند. اما قانون مجازات اسلامی، موضوع قتل را به سه دسته تقسیم کرده است. این سه دسته عبارتند از:

  • قتل عمد
  • قتل شبه‌عمد
  • خطای محض

قتل عمد

قانون مجازات اسلامی، در ماده 290 خود به صورت واضح و صریح، مصادیق مرتبط با قتل عمد را بیان کرده است. موضوع قتل عمد در شرایطی اتفاق می‌افتاد که مجرم یا قاتل، دقیقا قصد کشتن مقتول را داشته باشد و با این قصد، اقدام به قتل کرده باشد. دقت داشته باشید که حتی اگر نفس عمل کشنده به حساب نیاید، اما مقتول در شرایط خاصی مانند بیماری، کهولت سن، کودکی و مواردی از این قبیل باشد، باز هم قتل عمد اتفاق افتاده است. بنابراین، اگر قاتل قصد کشتن مقتول را نداشته باشد، اما از نتیجه احتمالی کار خود مطلع باشد، در حقیقت مرتکب جنایتِ قتل عمدی شده است. توجه داشته باشید که این موضوع باید به اثبات برسد، که قاتل از نتیجه احتمالی کار خود، آگاهی کامل داشته است.

یکی دیگر از مواردی که در این ماده ذکر شده است و بهتر است از آن مطلع باشید، این است که: چنانچه مجرم به قصد کشتن فرد یا افرادی، عملی را انجام دهد، اما آن عمل منجر به کشتن آن افراد نشود، مجرم متهم به اقدام به قتل عمد است.

قتل خطای محض

قتل خطای محض، در حقیقت به قتلی گفته می‌شود که هدف قاتل، مقتول نبوده است. برای درک بهتر این موضوع، یک درگیری مسلحانه را تصور کنید. فرض کنید تیری به اشتباه به شخصی برخورد می‌کند و آن شخص فوت می‌کند. در چنین شرایطی قاتل مرتکب قتل خطای محض شده است.

یکی از مواردی که در ماده 292 قانون مجازات اسلامی ذکر شده است، این موضوع را ذکر می‌کند که اگر قاتل از عقوبت کاری که می‌کند مطلع باشد، در واقع مرتکب قتل عمد شده است. همچنین در این ماده توضیح داده شده است که چنانچه قتل بر اثر خواب و بیهوشی، صغیر یا مجنون بودن قاتل و سایر مواردی که از این قبیل هستند، اتفاق بی‌افتد، در واقع قتل خطای محض رخ داده است.

قتل شبه عمد

قتل شبه عمد در واقع به قتل‌هایی گفته می‌شود که قاتل قصد کشتن مقتول را ندارد و عملی که انجام می‌دهد نیز، کشنده نیست، اما به هردلیلی، مقتول جان خود را بر اثر آن اتفاق، از دست می‌دهد. برای درک راحت‌تر این موضوع، یک پزشک را تصور کنید که در حال عمل جراحی یک بیمار است. آن پزشک در حقیقت قصد کشتن بیمار را ندارد و کار او، به هیچ وجه کشنده نیست. اما براثر خطای پزشکی یا موارد مختلفی، مقتول جان خود را از دست می‌دهد. در چنین شرایطی، قتل شبه عمد، اتفاق افتاده است.

مثال دومی که برای قتل شبه عمد می‌توان گفت این است که: فردی را در حال شکار حیوانات تصور کنید. در حین شکار به اشتباه، گلوله به یک انسان برخورد می‌کند. اگر این موضوع به اثبات برسد که آن گلوله به اشتباه با مقتول برخورد داشته است، قتل شبه عمد رخ داده است.

مجازات قتل

قانون مجازات اسلامی، براساس و برپایه شرع و اسلام تصویب شده است. طبق این قانون، فردی که مرتکب قتل عمد شود، با مجازات قصاص نفس، مواجه خواهد شد. معنای قصاص نفس این است که دقیقا همان کاری که قاتل با مقتول انجام داده است، با او انجام می‌شود. یعنی مجازات قاتلی که به صورت عمدی فردی را به قتل رسانده، اعدام است.

اما همانطور که در بالا گفته شد، قتل شامل سه نوع است و صرفا قتل عمد نیست که مجازات دارد، بلکه قاتلین که به صورت خطای محض یا قتل غیرعمد، مرتکب جنایت شده‌اند، مجازات می‌شوند. قتل خطای محض شامل مجازات اعدام نمی‌شود. فرض کنید کودکی با اسلحه یک نفر را کشته است. در چنین شرایطی به دلیل اینکه کودک هنوز به سن عقلی کامل نرسیده و صغر سنی او کاملا مشهود است، عناصر قتل عمد مشاهده نمی‌شود. بنابراین مجازات او فقط به پرداخت دیه از سمت خانواده‌اش، ختم می‌شود.

قتل شبه عمد اما داستانی کاملا متفاوت و پیچیده‌ای دارد. فرض کنید فردی یک شی را به سمت شخص دیگری پرتاب نماید، اما قصد کشتن او را نداشته باشد. در چنین شرایطی اگر قتل اتفاق بی‌افتد، پرونده کاملا پیچیده خواهد شد. توصیه می‌کنیم در مواردی از این قبیل، حتما با یک وکیل قتل در مشهد یا شهر محل زندگی خود، مشورت کنید. زیرا امروزه اکثر پرونده‌هایی که در خصوص قتل به مراجع قضایی ارجاع داده می‌شوند، در دسته قتل شبه‌عمد هستند و اگر مجرم از یک وکیل مجرب کمک نگیرد، بدون شک کار سختی در پیش خواهد داشت.

نکته: با توجه به اینکه قتل در دسته جرایم کیفری قرار می‌گیرد، پیشنهاد می‌کنیم به صفحه وکیل کیفری در مشهد مراجعه نمایید.

کلام آخر

به طور کلی موضوع قتل، یک بحث بسیار پیچیده است که توضیح کامل آن در این صفحه نمی‌گنجد. با این حال سعی کردیم مواردی که از حساسیت بالاتری برخوردارند را در این صفحه بیان کنیم. در صورتی که نیاز به مشورت با یک وکیل قتل در مشهد یا شهر محل زندگی خود دارید، همین الان با وکیل علی ابراهیمی مهر تماس حاصل فرمایید. علی ابراهیمی مهر با کوله‌باری از تجربه و تخصص در زمینه پرونده‌های کیفری مانند پرونده‌های قتل، به همراه تیم خود، هموراه آماده خدمت رسانی به هموطنان گرامی می‌باشند.

کلیه حقوق این وبسایت متعلق به آقای علی ابراهیمی می باشد.